Naar inhoud

Jouw activiteit in UiT in Geel


Organiseer je een activiteit in Geel en wil je genieten van gratis promotie, geef dan je activiteit in in onze online activiteitenkalender UiT in Geel. Je activiteit verschijnt dan op verschillende informatiedragers:
 • Online UiT in Geel-kalender op deze website
 • Vlaamse UiT-kalender (website + media)
 • Digitale tweewekelijkse nieuwsbrief Koekoek
 • Gedrukte UiT in Geel-kalender (op voorwaarde dat de deadline gerespecteerd werd)
 • Digitale lichtkranten (indien de aanvrager deze keuzemogelijkheid aanduidt op het digitaal activiteitenformulier)

mijn Geel
Om een activiteit in te geven in de website moet je over een mijn Geel-account beschikken. Beschik je al over een mijn Geel-account? Meld je dan aan met je gebruikersnaam en paswoord en geef je activiteit in. Beschik je nog niet over een mijn Geel-account? Maak er dan één aan. Dat is eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. Ben je lid van een vereniging dan kan je je account koppelen aan die vereniging. Elke account kan wel maar gekoppeld worden aan één vereniging. Bovenaan deze pagina, onder mijn Geel vind je meer info over het aanmaken van een account. Heb je toch nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen via webmaster@geel.be.

Heb je een account aangemaakt en ben je aangemeld? Geef dan je activiteit dan in. Je kan daarbij kiezen uit:

 • éénmalige activiteit (vaste dag en uur)
 • meermalige activiteit (dezelfde activiteit, op een andere dag/uur - bijvoorbeeld workshop)
 • permanente activiteit (met duidelijke start- en einddatum - bijvoorbeeld tentoonstelling of lessenreeks)

Richtlijnen
Wie een activiteit wil ingeven moet een aantal richtlijnen in acht nemen. Enkel activiteiten die plaats vinden in Geel worden opgenomen. Vandaar ook de naam UiT in Geel. Bovendien moet de activiteit publiek toegankelijk zijn, d.w.z. dat de activiteit niet enkel voor leden bedoeld is. 


UiT in Geel - de gedrukte versie
Van de UiT in Geel-kalender wordt tweemaandelijks een gedrukte versie huis-aan-huis verspreid. Wil je met je activiteit opgenomen worden in deze gedrukte kalender dan moet je rekening houden met de deadlines.

 1. Editie januari - februari : deadline 1 december
 2. Editie maart - april: deadline 26 januari
 3. Editie mei - juni: deadline 1 april
 4. Editie juli - augustus: deadline 1 juni
 5. Editie september - oktober: deadline 1 augustus
 6. Editie november - december: deadline 1 oktober

Digitale lichtkranten
Organisaties aangesloten bij een erkende Geelse adviesraad, Geelse parochies en Geelse scholen kunnen hun activiteiten en evenementen aankondigen via de elektronische lichtkranten van het lokaal bestuur. De activiteiten en evenementen die in aanmerking komen voor publicatie op de lichtkranten moeten voldoen aan een aantal criteria. Ze moeten plaatsvinden op het grondgebied van Geel, publiek toegankelijk zijn en een occasioneel karakter hebben (niet wekelijks of maandelijks plaatsvinden). Wie voldoet aan de voorwaarden mag twee activiteiten per jaar publiceren. Bijkomende aanvragen kunnen enkel opgenomen worden indien er op de lichtkranten ruimte vrij is.

Elke week worden vier berichten per lichtkrant voorbehouden voor verenigingen, organisaties, parochies en scholen. De activiteit wordt gepubliceerd op de lichtkrant van de parochie waar de activiteit plaatsvindt. Daarnaast gebeurt extra publicatie op één bord van elk van de drie clusters. Cluster 1 omvat Werft, Stationsplein, St-Dimpna, Holven en Elsum. Cluster 2 omvat Winkelomheide, Zammel, Oosterlo en Stelen. Cluster 3 omvat Larum, Ten Aard, Punt en Bel. De bepaling van de locaties van de extra publicatie gebeurt door de communicatiedienst i.f.v. de aanvragen van de berichten. Elke aangevraagde activiteit wordt gedurende één week gepubliceerd. De communicatiedienst bepaalt de exacte publicatieperiode van drie weken tot één week voor de datum van de activiteit en dit i.f.v. de aanvragen. Op deze pagina vind je meer info en het reglement terug.